Ajax-selectie over Pasveer-interview

Brobbey sprak Pasveer aan op kritisch interview: 'Heb ik 't bij Ajax niet gezegd?'

Vandaag om 06:54
Laatste update: om 08:31

Remko Pasveer ziet een kentering bij Ajax sinds zijn interview met Het Parool. De doelman uitte destijds kritiek op de topsportbeleving bij de Amsterdammers. Dat zorgde voor reacties binnen de Ajax-selectie.

"Je ziet zeker wel een kentering", steekt Pasveer van wal bij Rondo. "Het is makkelijk als het beter gaat of er hangt een betere sfeer. Dan gaan jongens wel mee. Als het minder gaat, gaan ze sneller naar huis. Zo werkt het. Uiteindelijk lieg je tegen jezelf. Je hebt jezelf ermee. Jouw lichaam moet er klaar voor zijn. Je moet aan je club laten zien dat je er alles aan doet. Dat was toen minder en gaat nu de goede kant op."

Vervolgens krijgt Pasveer de vraag hoe het kritische interview binnen de Ajax-selectie viel. "Jongens keken er wel van op", aldus de doelman. "We hebben er wel over gesproken. Brobbey zei er wel wat van. Andere jongens ook. Maar ik zei ook: heb ik het bij Ajax niet gezegd? Dan was het antwoord: je hebt het hier ook gezegd. Dat is toch prima. Ik vind wel dat ik gelijk had. Dat was mijn gevoel."

Voor Pasveer gaat het erom dat spelers bereidt zijn iets extra’s te doen. "Ook al is het op het veld", aldus de doelman. "Dat is ook prima. Het liefst sta je op het veld." Volgens de sluitpost is iedereen fitter dan vorig seizoen. "Dat durf ik wel te zeggen. Er wordt door deze staf echt de nadruk op gelegd. Op het moment dat je fitter bent, gaat voor je gevoel alles makkelijker. Dan heb je in je hoofd meer tijd om een bal aan te nemen, te passen en om je heen te kijken. Als je moe bent, loop je achter de feiten aan. Aan je lichaam mag het niet liggen."