Pasveer over Farioli en Ten Hag

'Ik heb Ten Hag meegemaakt, ik zie bij Farioli ook veel van dit soort trekjes'

23 september om 22:33

Remko Pasveer ziet veel van Erik ten Hag terug bij Francesco Farioli. Dat laat de doelman weten bij Rondo. De Italiaanse trainer van Ajax is ‘bezeten’ volgens de sluitpost van de Amsterdammers.

"Op een goede manier is hij tekeer gegaan", steekt Pasveer van wal over de voorbereiding bij Ajax onder Farioli. "Het is wel echt een workaholic. Ik heb Erik ten Hag meegemaakt. Die was van 8 uur in de ochtend tot 8 uur 's avonds op de club. Ik zie bij hem ook veel van dit soort trekjes. Hij is heel bezeten en geeft hele goede besprekingen."

Farioli is nog altijd pas 35, terwijl Pasveer de veertig al gepasseerd is. De doelman krijgt de vraag of dat niet gek is. "Hij zegt netjes u tegen me", grapt de sluitpost. "Nee, dat is gekkigheid." Pasveer is onder de indruk van zijn nieuwe trainer. "Je ziet dat het een liefhebber is. Hij weet waar hij over praat. Ik ben heel positief."

Pasveer krijgt ook de vraag of Farioli niet doorslaat in zijn bezetenheid. "In de pers is hij wel langdradig, ja", aldus de doelman, die vervolgens erkent dat het soms ook lekker kan zijn als een trainer een speler het veld in stuurt met de boodschap om lekker te gaan voetballen.