Pasveer stipt obstakel aan bij Ajax: 'We zitten te veel in idee van de trainer'

Pasveer stipt obstakel aan bij Ajax: 'We zitten te veel in idee van de trainer'

Vandaag om 21:01

Remko Pasveer is blij met de ingezette koers bij Ajax en denkt dat de club weer op de goede weg is. Dat vertelt de doelman van de Amsterdammers aan tafel bij Rondo.

In Deventer lukte het Ajax niet om de tegenstander de wil op te leggen tegen Go Ahead Eagles (1-1) en Pasveer meent te weten hoe dat komt. "Ik denk wel dat de wil er is, maar ik denk dat we tijdens de wedstrijd niet het moment kunnen zien waar de ruimtes liggen, of waar we het moeten zoeken. Ik denk dat we te veel in het idee van de trainer zitten, van: dit gebeurt er, dus zo moet het. Maar als er dingen anders worden, moeten we kunnen veranderen. Dat hebben we nu te weinig gedaan."

"Het gaat met vallen en opstaan", vervolgt Pasveer. "Ik denk zeker dat we op de goede weg zijn qua sfeer en qua denkwijze binnen de club. Met de staf die er is, die weer een nieuwe energie heeft gebracht. In die zin zijn we op de goede weg, maar er is absoluut nog een lange weg te gaan."

De doelman prijst zichzelf gelukkig met de staf die gedurende de zomer werd aangesteld, met Francesco Farioli als trainer. "De staf heeft een heel duidelijke visie. Er is voor elke wedstrijd een goed plan, met waar ruimtes liggen en gevaren. Daar wordt goed op getraind en hij (Farioli, red.) is ook bezig met de ontwikkeling van jonge jongens. Hij probeert je ook echt vertrouwen te geven. In die zin ben ik wel heel content met de staf."