Mulder ziet 'groot talent' bij Feyenoord: 'Moet alleen nog tot volle wasdom komen'

Mulder ziet 'groot talent' bij Feyenoord: 'Moet alleen nog tot volle wasdom komen'

23 september om 22:35

Youri Mulder denkt dat het Feyenoord van Brian Priske meer tijd nodig heeft. In Rondo geeft de analist aan dat er niet alleen belangrijke spelers zijn vertrokken, maar ook dat de vormdip van Santiago Gimenez de Rotterdammers parten speelt.

Mulder stelt dat de aankopen tijd nodig hebben bij Feyenoord. "Ze hebben natuurlijk een aantal nieuwe spelers. Als je het vergelijkt met het team dat vorig jaar daar stond, en ook nog met Gimenez die totaal uit vorm is en nu ook nog geblesseerd... Je spits is hartstikke belangrijk. Die nieuwe jongens moeten natuurlijk allemaal nog wennen. Die Osman was niet goed, maar híj was wel goed", verwijst Mulder naar In-beom Hwang.

"Milambo op het middenveld, dat is echt een groot talent", vervolgt de analist. "Alleen moet dat nog tot volle wasdom komen. Ze missen Geertruida en ze missen Wieffer enorm, en Stengs (door een blessure, red.). Marco van Basten vraagt zich af hoe het kan dat Feyenoord, dat vorig jaar in zijn ogen een goed team had, nu zoveel minder is. Mulder benadrukt dat de nieuwe aankopen tijd nodig hebben.

Ruud Gullit stelt vervolgens het vreemd te vinden dat Feyenoord de gehele voorbereiding in een 3-4-3 systeem heeft gespeeld, om vervolgens weer terug te stappen naar de vertrouwde 4-3-3 formatie. "De coach is daar ook nog niet echt gelukkig in geweest", meent Mulder. "Ze hebben nu wel gewonnen tegen NAC. Het was nog niet heel erg goed, maar na zo'n Champions League-week is dat wel altijd een moeilijke wedstrijd."