Ajax mist type Tadic volgens Pasveer

Pasveer maakt duidelijk wat voor type Ajax mist: 'Die heeft voor mij alles'

23 september om 21:42
Laatste update: 23 september om 21:42

Ajax mist een type als Dusan Tadic. Die conclusie trekt Remko Pasveer bij Rondo. De doelman heeft zich verbaasd over de late exits van Steven Bergwijn en Carlos Forbs bij de Amsterdammers.

Bergwijn en Forbs vertrokken kort voor de deadline naar respectievelijk Al Ittihad en Wolverhampton Wanderers en Ajax liep de komst van Kamaldeen Sulemana op het nippertje mis. Dat alles zorgde voor verbazing bij Pasveer. "Tuurlijk wel een beetje", steekt de doelman van wal bij Rondo. "Dat is wel verrassend. Steven Bergwijn en Carlos Forbs gaan allebei net voor de deadline weg en er wordt geen buitenspeler teruggehaald. Dat hadden we wel gewild."

"Dat is natuurlijk een probleem", gaat Pasveer verder. "Ook voor de trainers. Heel de voorbereiding hebben we in een bepaalde speelstijl gespeeld. Dat wordt nu een beetje veranderd. Zeker als we blessures of schorsingen krijgen. Dan moet je toch meer gaan puzzelen of een plan B hebben qua speelstijl."

Vervolgens krijgt Pasveer de vraag wat voor speler Ajax op dit moment mist. "Een type Tadic", reageert de keeper stellig. "Die heeft voor mij eigenlijk alles. Het is een echte prof, een leider, heeft rendement en maakt anderen beter. Dat is mijn gevoel."

De doelman erkent dat de Amsterdammers met Davy Klaassen en Wout Weghorst wel twee types in huis hebben gehaald die ook veel van Tadic' eigenschappen kunnen brengen. "Davy kennen we en Wout ken ik van het Nederlands elftal. Dat is een werker. Die zal je nooit in de steek laten en draagt tactische dingen aan. Dat heb je wel nodig."