Pensionado Claudio Bravo bereid FC Barcelona te helpen

Hulp uit opvallende hoek: 'Als Barça me wil, kom ik terug uit mijn pensioen'

Vandaag om 13:37
Laatste update: om 13:42

Claudio Bravo is bereid om FC Barcelona, dat eerste doelman Marc-André ter Stegen waarschijnlijk het hele seizoen kwijt is, uit de brand te helpen. Dat is opvallend, want Bravo is sinds augustus met voetbalpensioen. 

Ter Stegen, de onbetwiste basiskeeper van Barcelona, raakte afgelopen zondag geblesseerd tijdens het uitduel met Villarreal. Inmiddels is duidelijk dat hij kampt met een gescheurde kniepees, waardoor het seizoen van de Duitser mogelijk nu al ten einde is. Dat is een hard gelag voor de club, die volgens Mundo Deportivo hard op zoek is naar een vervanger. 

Keylor Navas, Jordi Masip, Edgar Badia, Jiri Pavlenka, Loris Karius, Tomas Vaclik, Etrit Barisha, Tomas Koubek, Alexandre Letellier en zelf ook Kostas Lamprou passeerden al de revue. Nu biedt Bravo zich zelf aan. "Als Barcelona me wil, ben ik klaar om uit mijn pensioen terug te komen", aldus de Chileen in gesprek met Winwin

De inmiddels 41-jarige Chileen hing zijn schoenen eind vorig seizoen aan de wilgen bij Betis Sevilla. Tussen 2014 en 2016 was hij keeper van Barcelona, waarmee hij als wisselspeler in 2015 de Champions League won. De gestopte sluitpost, die ook nog voor Real Sociedad en Manchester City uitkwam, verdedigde het doel van de Spaanse topclub in totaal 75 keer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)