Driessen over Ajax en Weghorst

Driessen: 'Hij liep verloren rond, buitenspelers van Ajax vonden hem heel slecht'

Vandaag om 19:05

Wout Weghorst valt niet in de smaak bij de buitenspelers van Ajax. Dat stelt Valentijn Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Volgens de journalist viel de spits van Ajax weinig te verwijten.

Tegen Fortuna Sittard (5-0) debuteerde Weghorst al voor Ajax. Zaterdagavond bij Go Ahead Eagles was het tijd voor zijn basisdebuut. "Je kon Weghorst weinig kwalijk nemen, want hij heeft één bespeelbare bal gehad en hij is twee keer in de voetbal aangespeeld", steekt Driessen van wal. "Voor de rest liep hij eigenlijk verloren rond in de Adelaarshorst."

"Die buitenspelers (Mika Godts en Bertrand Traoré, red.) vonden hem echt heel erg slecht", vervolgt Driessen. "Als zo'n buitenspeler dan terugdraait, dan denk je van: geef hem nu, maar dan begonnen ze weer een nieuwe dribbel. Daarom kon ik Weghorst weinig kwalijk nemen. Uiteindelijk gaat hij eruit en komt Brobbey, maar je zou ook kunnen spelen met Brobbey én Weghorst."

Weghorst kon niet voorkomen dat Ajax met 1-1 gelijkspeelde bij Go Ahead Eagles. De Amsterdammers kwamen bovendien goed weg na een ogenschijnlijk duidelijke handsbal van Davy Klaassen in het strafschopgebied. De penalty werd niet gegeven door Marc Nagtegaal.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!