Boskamp juicht stap Van Bommel toe: 'Kan het onmiddelijk naar zijn hand zetten'

Boskamp juicht stap Van Bommel toe: 'Kan het onmiddelijk naar zijn hand zetten'

Vandaag om 21:21

Jan Boskamp ziet in Mark van Bommel een geschikte kandidaat voor het trainerschap bij Anderlecht. De Belgische topclub heeft naar verluidt interesse in Van Bommel en volgens Boskamp doet men er goed aan om de voormalig trainer van PSV, VfL Wolfsburg en Royal Antwerp aan te stellen.

"Ik zou Mark van Bommel een voortreffelijke keuze vinden," laat Boskamp optekenen door Het Belang van Limburg. "In zijn twee jaar bij Antwerp heeft hij toch iets unieks neergezet. Het is ook een man met veel persoonlijkheid. Geloof mij, Mark gaat zich geen dingen laten influisteren door Fredberg (sportief directeur bij Anderlecht, red.) met dat belachelijke oortje. Wat Fink doet bij Genk kan Van Bommel ook met Anderlecht. Hij kan een ploeg onmiddellijk naar zijn hand zetten."

Boskamp is niet verbaasd over het ontslag van Brian Riemer bij Anderlecht. "Een grote verrassing kan je het niet noemen. Waar ik wel van opkijk, is dat die gozer van een Fredberg wél op zijn stoeltje mag blijven zitten. Hij draagt toch net zoveel verantwoordelijkheid als Riemer? Misschien zelfs meer. Had hij nou echt gedacht dat hij Christian Eriksen naar Anderlecht kon halen? Dan ben je niet goed wijs. En toch blijft hij buiten schot. Dat vind ik dan weer niet eerlijk ten opzichte van Riemer."