Boskamp pleit voor Feyenoord-wijziging

Boskamp 'verschiet' van Feyenoord: 'Je zet hem niet op de bank, is je kapitaal'

17 september om 16:18

Jan Boskamp ziet dat Feyenoord met de keuze voor Brian Priske een andere koers heeft gekozen dan onder voorganger Arne Slot. De oud-speler van de Rotterdammers stelt dat hij 'verschiet' van enkele keuzes van de Deen.

"Ik heb de laatste drie jaar zó enorm genoten van Feyenoord. Nu zie ik ineens weer wat we altijd hadden. Goed, slecht, goed, slecht... Bij Arne Slot had je drie jaar dat constante", begint Boskamp bij Vandaag Inside. Het clubicoon had er al een hard hoofd in dat Priske op dat werk zou voortborduren. "Dat is een fout die iedereen maakt. Het is eigenlijk niet eerlijk, want ik kende hem al van Antwerp. Toen iedereen zei: Hij speelt hetzelfde als Arne, dacht ik: Dat klopt helemaal niet."

Als bewijs daarvan zag Boskamp dat Priske aanvankelijk meteen voor een ander systeem koos. "Hij ging al met vijf vanachter spelen, maar dat heeft hij weer veranderd. Dat heeft hij uit zichzelf gedaan óf de spelersgroep heeft gevraagd of ze niet weer 'gewoon' moeten gaan spelen. En dan krijg je ook nog te maken met een golf aan blessures of spelers die niet in vorm zijn."

Boskamp erkent dat hij zich niet kan vinden in alle keuzes van de Deense coach. "Er zijn dingen waar ik wel van verschiet. Pak nou Wellenreuther. Kijk naar Willem II, je kunt niet zeggen dat hij vrijuit gaat bij de 1-1. En tegen Sparta was dat precies hetzelfde, in mijn oogpunt. Ja, ik zie Bijlow liever onder de lat. Ze hebben Wellenreuther natuurlijk dingen beloofd omdat ze dachten dat Bijlow weg zou gaan, dat kan niet anders. Je gaat niet je doelman die bij het Nederlands elftal zit op de bank zetten, zo denk ik dan. Dat is je kapitaal."

Mede door de huidige vorm van de club houdt de oud-Feyenoorder alvast zijn hart vast voor het Champions League-duel met Bayer Leverkusen. "Ik neem mijn pamper mee..."