Pasveer over Farioli en Ajax-achterhoede

Pasveer verklaart opvallende Farioli-keuze: 'Dat zijn allemaal geen praters'

Vandaag om 21:09

Remko Pasveer is de man die moet zorgen voor de positionering en coach van de achterste vier van Ajax. Dat laat de doelman weten bij Rondo. De huidige verdedigers van de Amsterdammers zijn allemaal geen 'praters' volgens de sluitpost.

Francesco Farioli koos in de voorbereiding verrassend voor Pasveer als eerste keeper bij Ajax. De doelman krijgt de vraag of hij dat verwachtte. "Absoluut", lacht Pasveer. "Tuurlijk heeft iedereen een bepaalde denkwijze. Ik heb een week langer doorgetraind en toen ging op vakantie."

"We waren al wel aan het praten en we zouden er wel uitkomen", vervolgt de doelman, die bij Ajax trainde terwijl zijn contract al afgelopen was. "Dat duurde iets langer. Ik ben gewoon aangesloten en ging vol gas. Uiteindelijk wist ik ook dat de ploeg iets nodig had. We hebben veel jonge jongens. Aan mij het de taak om achterin alles neer te zetten en aan coaching te doen. Dat is voor mij wel weggelegd."

"Ik denk dat de trainer wel zo kijkt", vervolgt Pasveer. "Josip Sutalo is geen prater, Youri Baas staat net in de basis. Dat is ook geen prater. Hij gaat dat wel steeds beter doen. Devyne Rensch is ook geen prater, maar heeft wel veel ervaring als speler. Op links hebben we Jorrel Hato. Dat is een jonge jongen, maar ook niet iemand die zegt: zus en zo. Daar voor heb je Jordan Henderson. Die heeft dat wel. Ik heb de taak om de laatste vier zo goed mogelijk neer te zetten."

Om die reden koos Farioli dus niet voor Diant Ramaj, maar Pasveer. De veertigjarige doelman is lovend over zijn collega. "Ramaj is een goede keeper. Zeker. Hij is heel explosief, jong en ook goed met de voeten."