Almere City in eigen huis opgerold door FC Twente

Almere City ondanks sterke eerste helft afgedroogd door Twente

Vandaag om 16:22
Laatste update: om 16:48

Almere City is er in eigen huis keihard afgegaan tegen FC Twente. De thuisploeg speelde een goede eerste helft, maar werd in het tweede bedrijf overlopen door De Tukkers en verloor uiteindelijk met 0-5.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Almere City. Maar doelman Lars Unnerstal pareerde de 1-0 van Kornelius Hansen. Twente pakte daarna het initiatief en kwam binnen negen minuten spelen al op voorsprong. Sem Steijn kopte de voorzet van Bart van Rooij op prachtige wijze raak.

Almere herpakte zich en creëerde veel kansen. De ploeg van Hedwiges Maduro kreeg drie kansen achter elkaar, maar het net werd niet gevonden. Junior Kadile kopte op de lat, mistte later weer net het doel en ook Hansen kwam niet tot scoren. En tot overmaat van ramp verdubbelde Twente op slag van rust de voorsprong. Opnieuw was Steijn de doelpuntenmaker.

In de tweede helft kwam Twente veel beter voor de dag. In minuut 55 maakte Sam Lammers de 0-3 en deelde daarmee de genadeklap uit aan Almere City. Trainer Joseph Oosting zag zijn team daarna blijven domineren. Na 73 minuten spelen werd het zelfs 0-4. Invaller Van Wolfswinkel wist zijn eigen rebound in de goal te schieten.

En nog geen twee minuten later deed ook Anass Salah-Eddine een duid in het zakje. De linksback kon ongehinderden doorlopen en raak schieten voor Twente. De slotfase was verder erg rommelig en beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Twente staat door deze overwinning op de vierde plek van de Eredivisie. Almere City vinden we terug op plek zeventien.