Bacuna velt keihard oordeel over jonge medespeler

Bacuna keihard over medespeler: 'Moet goed in de spiegel kijken'

Vandaag om 15:19
Laatste update: om 15:52

Leandro Bacuna is furieus op Thijmen Blokzijl. De FC Groningen aanvoerder vindt dat de 19-jarige verdediger volledig de mist inging bij de winnende goal van SC Heerenveen

Groningen kwam in de Derby van het Noorden vroeg op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. Maar hierna had de ploeg van trainer Dick Lukkien niks meer in te brengen, ontving het twee rode kaarten en verloren ze met 2-1 van Heerenveen.

Marvin Peersman kreeg halverwege de eerste helft de eerste rode prent, maar Bacuna neemt het voor hem op. Terwijl de rechtervleugelverdediger wel keihard is voor Blokzijl. "Ik denk dat hij (Peersman, red.) juist zo moet verdedigen", begint de Bacuna tegen ESPN. Als je kijkt naar onze laatste tegengoal, dan staat de centrale verdediger helemaal uit positie. Ik weet niet wat hij daar aan het doen is, maar een spits mag daar nooit de bal zo aannemen in de zestien." Bacuna verwijst hiermee naar de jonge mandekker, die Ion Nicolaescu liet ontsnappen bij de 2-1.

"Peersman gaat vol voor de bal, maar Blokzijl moet gewoon heel goed in de spiegel kijken. Je mag daar nooit een duel verliezen", klinkt de kritiek van de 33-jarige aanvoerder van Groningen.