Go Ahead-trainer Simonis vindt dat Go Ahead penalty is ontnomen

Go Ahead-trainer voelt zich bestolen tegen Ajax: 'Dit is 100 procent een penalty'

Vandaag om 07:30
Laatste update: om 07:42

Paul Simonis vindt dat Go Ahead Eagles tegen Ajax een strafschop is ontnomen. Ajax-middenvelder Davy Klaassen maakte in de tweede helft hands, maar de bal kwam tot onbegrip van de 39-jarige oefenmeester niet op de stip te liggen. 

Simonis wordt na het 1-1 gelijkspel met Ajax gevraagd naar het discutabele moment. Als de trainer van Go Ahead aangeeft de herhaling nog niet te hebben gezien, confronteert ESPN hem met het moment in kwestie. "Ik zal proberen er zo neutraal mogelijk naar te kijken", aldus Simonis, die zijn mening snel paraat heeft. 

"Hier hoef ik niet lang naar te kijken. Hij gaat gewoon richting goal, en geen natuurlijke houding. Dit is een penalty", concludeert de trainer van de Deventenaren. In de studio van ESPN werd door analisten Kees Kwakman, Mario Been, Marciano Vink en Kees Luijckx even daarvoor hetzelfde vastgesteld. 

"Als het niet zo was zou ik het ook zeggen, want ik heb er toch niks meer aan", vult Simonis daar nog aan toe. "Maar dit is gewoon een honderd procent penalty, die (de bal, red.) gaat richting goal."