Druk op Dirk Kuyt blijft toenemen: Beerschot stijf onderaan in België

Druk op Kuyt blijft toenemen: Beerschot stijf onderaan in België

Vandaag om 18:13

Dirk Kuyt staat onder enorme druk in België. Zijn club Beerschot haalde slechts één punt uit de eerste acht competitiewedstrijden staat stijf onderaan op het hoogste niveau van België. Ook zaterdag werd er in eigen huis kansloos verloren van laagvlieger Sint-Truiden.

Tegen concurrent Sint-Truiden zagen Kuyt en Beerschot zaterdag de kans om de eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen. Het liep echter uit op een deceptie: Kuyt zag zijn ploeg met een stand van 0-3 van het veld afdruipen.

De druk op de Nederlander neemt door de nieuwe nederlaag alleen maar toe. Kuyt promoveerde vorig seizoen nog met Beerschot naar het hoogste niveau van België en kon een week geleden nog rekenen op de steun van zijn sportief directeur.

Beerschot staat volgende week weer een lastig affiche te wachten, als het op bezoek gaat bij stadgenoot Antwerp. In België spelen de onderste vier ploegen play-offs om degradatie. De eerstvolgende ploeg boven Beerschot is Cercle Brugge, waarvan de club van Kuyt eerder dit seizoen verloor met 4-1. Dat was tevens de enige overwinning van de ploeg uit Brugge, die daarnaast nog eenmaal gelijkspeelde. Wel heeft Cercle nog twee wedstrijden tegoed.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!