Kuyt slaat alarm na belabberde start Beerschot

Kuyt slaat alarm na belabberde start Beerschot, maar club spreekt steun uit

16 september om 09:26

Dirk Kuyt bungelt met Beerschot helemaal onderaan de ranglijst van de Jupiler Pro League. Afgelopen weekend ging het opnieuw mis tegen RSC Charleroi (3-0). De Nederlandse trainer erkent dat het snel beter moet.

Kuyt slaat alarm na de belabberde seizoenstart van Beerschot. "Hoe we tegen Charleroi presteerden en te kort kwamen in bepaalde zaken, baart me zorgen. Dat moet heel snel beter", vertelt het Feyenoord-icoon aan Het Laatste Nieuws. Hij is kritisch op zijn spelers. "We wisten dat ze op voorzetten gevaarlijk zijn, zeker met Daan Heymans. We hebben daarop getraind. Dan is het teleurstellend om te zien dat daar alsnog een doelpunt uit valt.

Beerschot heeft tot nu toe uit zeven wedstrijden slechts één punt behaald. Toch staat de clubleiding nog achter Kuyt. "We zijn er rotsvast van overtuigd dat we niet zullen degraderen. Je zou na een 1 op 18 kunnen panikeren, maar als je naar de achterliggende data kijkt hadden we al minstens drie punten meer moeten hebben", zegt sportief directeur Benjamin Ehresmann tegen Gazet van Antwerpen.

Een ontslag van de oud-international van Oranje is niet aan de orde. "Ik heb nog geen seconde overwogen om Kuyt te ontslaan. Waarom zou ik? We geloven in Kuyt en we geloven in deze spelersgroep. Als je succesvol wil zijn in het profvoetbal, moet je standvastig zijn."