Kuyt onder vuur in België: 'Benieuwd hoe lang hij het zal uitzingen'

Kuyt onder vuur in België: 'Benieuwd hoe lang hij het zal uitzingen'

18 september om 08:18

Dirk Kuyt is met Beerschot niet goed aan het seizoen begonnen en in België wordt al gespeculeerd over een mogelijk ontslag. Sportief directeur Benjamin Ehresmann sprak zijn steun uit aan de Nederlandse trainer, maar in de media vraagt men zich af hoe lang Kuyt het nog zal volhouden.

Beerschot kende voorlopig een dramatische start en staat voorlopig met één punt uit zeven wedstrijden op de laatste plaats. Het vermijden van degradatie lijkt dan ook moeilijk te gaan worden. Volgens journalist Tom Boudeweel zal dat binnenkort ook Kuyt de kop gaan kosten. "Beerschot dat – zoals het tegen Charleroi ook weer speelde – lijkt een vogel voor de kat. Ik ben benieuwd hoe lang Dirk Kuyt het daar zal uitzingen", geeft hij aan bij Sporza.

Volgens clubwachter Yannick Lambrecht van Gazet van Antwerpen zullen de komende twee weken cruciaal zijn voor Kuyt. Dan neemt Beerschot het namelijk op tegen STVV en Royal Antwerp FC. "Stel dat Beerschot ook kansloos verliest in eigen huis tegen STVV, een laagvlieger die zelfs al een trainerswissel heeft doorgevoerd, en zeker tegen Antwerp in dé stadsderby op de Bosuil… Dan zal het geduld voor veel Beerschotters op zijn", klinkt het. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.