'Nieuws voor Feyenoord en De Kuip: stadion verlost van grote miljoenenschuld'

'Feyenoord ziet De Kuip verlost worden van miljoenenschuld door omstreden deal'

Vandaag om 17:15

De Kuip is verlost van zijn schuld aan Goldman Sachs, een Amerikaanse zakenbank. Het stadion van Feyenoord leende vijftien miljoen euro plus een hoge rente bij Goldman Sachs, waar het de nodige problemen van ervaarde. Nu is de schuld echter afgelost.

Dat schrijft 1908 vrijdag. De Kuip kampte in de afgelopen maanden met financiële problemen door de lening. Zo was het de vraag hoe de benodigde opknapbeurten gefinancierd zouden worden. Nu is het stadion echter van zijn schuld af, zo klinkt het. De gemeente Rotterdam heeft De Kuip de helpende hand geboden, maar daardoor zullen er vanaf 2026 geen concerten meer in het stadion gegeven worden. Feyenoord liet al weten daar niet over te spreken te zijn.

Hoewel Feyenoord dus niet helemaal blij is met de deal tussen De Kuip en de gemeente Rotterdam, is het voor De Stadionclub ook gunstig te noemen dat De Kuip van zijn schuld aan Goldman Sachs af is. Club en stadion kunnen zich nu volledig richten op de sportieve ambities. 1908 spreekt van 'een nieuwe fase voor De Kuip'.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!