Van Hanegem laakt Zerrouki en Wellenreuther

Van Hanegem kraakt Feyenoord-schlemiel: 'Hoe kun je zo dom zijn?'

Vandaag om 15:13

Willem van Hanegem heeft met een pijnlijk gevoel gekeken naar de tweede helft van het duel tussen Feyenoord en Bayer Leverkusen (0-4). Dat spreekt hij uit in de Willem & Wessel podcast. De clubicoon zag hoe de Duitsers de wedstrijd in de tweede helft niet meer serieus namen. Bovendien is Van Hanegem kritisch over Ramiz Zerrouki en Timon Wellenreuther.

"Ik moet eerlijk zeggen, ik hoorde mensen op de televisie zeggen dat zij drie of vier klassen beter waren. Dat vond ik wel meevallen", vangt Van Hanegem aan. "Het ergste vond ik de tweede helft. Je had het gevoel dat zij ook hun best niet meer deden. Dát is heel irritant, als je tegen een ploeg speelt die jou niet serieus neemt. Maar Feyenoord heeft ook de nodige kansen gehad, het is eigenlijk weer het oude liedje. Je had ook drie goals kunnen maken. Ik ga niet zeggen dat je kans had gehad, want zij weten wat hun klasse is: als ze willen staan ze ineens voor je goal."

"We hebben een paar goede middenvelders, maar ook een paar koekenbakkers. Die goal, dat is toch niet te geloven? Hoe kun je nou zo dom zijn om zo maar die bal aan die gasten te geven?" doelt De Kromme op het balverlies van Zerrouki voorafgaand aan de openingsgoal van de Duitsers. Ook doelman Wellenreuther moet het ontgelden. "Het is een goede keeper, maar hij maakt gewoon een fout. Die eerste goal was gewoon een fout. Hij dook alsof hij aan de bretels zat. Hij heeft wel een goed seizoen achter de rug, maar de druk wordt nu groter door die fouten."