'Schrikbarend slecht' optreden van Feyenoord-dissonant

'Schrikbarend slecht' optreden van Feyenoord-dissonant: 'Hele slechte indruk'

Vandaag om 10:37

Jordan Lotomba speelde geen beste wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (0-4) en krijgt te maken met stevige kritiek. Oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi zou zelfs zijn geschrokken van het niveau van de rechtsback, vooral omdat Lotomba steeds zijn man liet lopen.

"Florian Wirtz was continu de vrije man. De communicatie met Lotomba, die op mij een hele slechte indruk maakte, ontbrak", begint El Ahmadi bij Voetbalpraat op ESPN. "Ik ben echt geschrokken van hem", vervolgt hij. De Zwitserse back werd volledig overlopen door zowel Wirtz als Alejandro Grimaldo.

Bij de 0-3 van Wirtz kreeg Lotomba het achteraf zwaar te verduren. Vooral in de herhaling was goed te zien dat de 25-jarige back niet volle bak mee sprintte met zijn man, waardoor Wirtz zijn tweede van de avond kon maken. "Feyenoord had zoveel moeite met de linkerkant van Leverkusen (Wirtz en Grimaldo, red.), dat konden ze echt niet oppakken", aldus El Ahmadi.

Feyenoord verloor uiteindelijk met 0-4 van de regerend Bundesliga-kampioen. Op 2 oktober vervolgen de Rotterdammers hun Champions League-campagne met een uitwedstrijd bij Girona.