De Rossi ontslagen bij Roma door geruzie over Zalewski

'Gebekvecht om PSV-target leidt tot ontslag De Rossi bij AS Roma'

Vandaag om 13:33

Het uit de selectie zetten van Nicola Zalewski is een van de oorzaken geweest voor het ontslag van Daniele de Rossi bij AS Roma. De Pool was in onderhandeling met PSV en binnen de Romeinse club werd er anders over zijn situatie gedacht.

De resultaten van Roma spraken niet in het voordeel van De Rossi. De Italianen wonnen geen van de eerste vier Serie A-wedstrijden en dat leidde tot een enorme druk op de trainer. Toch is er volgens Italiaanse media een andere hoofdoorzaak voor het congé van De Rossi. Algemeen directeur Lina Souloukou en De Rossi konden naar verluidt met geen mogelijkheid meer met elkaar door een deur na een geflopte transferzomer.

Het kookpunt in de relatie tussen Souloukou en De Rossi werd bereikt rondom Zalewski. De vleugelspeler leek te gaan vertrekken en kon zijn loopbaan voortzetten bij PSV. De deal klapte, waarna het bestuur van Roma hem niet meer terug wilde laten keren in de selectie. De Rossi stond erop dat de speler zich wel weer mocht melden.

Het geruzie tussen de ad en De Rossi bleef aan, waardoor de relatie dusdanig bekoeld was dat de oefenmeester het veld moest ruimen. De Rossi begon in januari dit jaar als opvolger van José Mourinho bij de club. Ivan Juric volgt hem op bij Roma.