AS Roma ontslaat De Rossi

Feyenoord-beul AS Roma ontslaat De Rossi na dramatische seizoensstart

18 september om 09:16
Laatste update: 18 september om 09:22

AS Roma heeft Daniele De Rossi ontslagen. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Het ontslag is het gevolg van een dramatische seizoensstart in de Serie A

De Romeinen begonnen het seizoen dramatisch met drie punten uit vier wedstrijden in de Serie A. Daardoor heeft AS Roma besloten De Rossi te ontslaan als hoofdtrainer. 'De beslissing van de club is genomen in het belang van het team, om zo snel mogelijk weer op het gewenste pad te komen nu het seizoen zich nog in een vroeg stadium bevindt', klinkt het op de clubsite. Saillaint detail is dat het contract van De Rossi op 25 juni nog verlengd werd tot medio 2027. 

'Een oprecht dankwoord aan Daniele, die altijd thuis zal zijn bij de Giallorossi-club, voor het werk dat je de afgelopen maanden met passie en toewijding hebt verricht', schrijft AS Roma. Het is nog onbekend wie de taken van De Rossi al dan niet tijdelijk over gaat nemen. Die communicatie zal later volgen.

De 41-jarige Italiaan heeft uiteindelijk dertig wedstrijden aan het roer gestaan bij AS Roma. Medio januari werd de oud-middenvelder, die tussen 2001 en 2019 voor de Romeinen speelde, als opvolger van José Mourinho aangesteld. Eerder was de voormalig Italiaans international trainer van SPAL.

Vorig seizoen schakelde De Rossi en co. Feyenoord nog uit in de Europa League. Na twee gelijke spelen trokken de Romeinen na penalty's aan het langste eind. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!