Juric nieuwe trainer AS Roma

AS Roma handelt razendsnel en presenteert opvolger De Rossi

18 september om 19:18
Laatste update: 18 september om 19:18

Nog op dezelfde dag als het ontslag van Daniele de Rossi wereldkundig werd gemaakt, heeft AS Roma zijn opvolger gepresenteerd. Ivan Juric tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de Romeinen.

Juric was tot en met vorig seizoen trainer van Torino. De 49-jarige Kroaat was beschikbaar en kon dus direct instappen bij Roma. Door de beroerde seizoensstart van Roma - drie remises en een nederlaag in de Serie A - stond De Rossi al behoorlijk onder druk. De namen van Thomas Tuchel en Edin Terzic circuleerden al om de Italiaan op te volgen. Het wordt dus Juric.

De Kroatische oefenmeester is zijn hele trainerscarrière uitsluitend in Italië werkzaam geweest. Als hoofdverantwoordelijke stond hij aan het roer bij Mantova, Crotone, Genoa CFC, Hellas Verona en Torino. Met Crotone promoveerde Juric in 2016 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Serie A.

Komende zondag zal Juric voor het eerst op de bank zitten bij Roma. Dan neemt de club het in eigen huis op tegen Udinese, koploper van de Italiaanse competitie.