Zirkzee verklaart transfer

Zirkzee gaat niet in op samenwerking met Van Nistelrooij: 'Wil ik geheimhouden'

Vandaag om 11:57

Joshua Zirkzee is blij met zijn stap naar Manchester United. De spits van het Nederlands elftal vertelt onder andere hoe hij met de hoge druk omgaat. Ook Ruud van Nistelrooij komt ter sprake.

Zirkzee geeft in een interview op Viaplay aan waarom hij de stap naar Manchester United maakte deze zomer. "Het was meer de club dat mee aantrok, niet zozeer de competitie", begint de spits die nog even moet wennen aan de Engelse cultuur. "Een paar spelers waren geshockt dat ik een broodje met kipfilet aan het eten was in de ochtend in plaats van een volledig Engels ontbijt."

De 23-jarige Oranje-international erkent dat de druk hoog is bij een club als Manchester United. "Je moet elke wedstrijd winnen bij deze club. Gelukkig kon ik daar tegen Fulham (1-0) met een goal mee helpen. Dat was gekkenhuis", blikt Zirkzee terug op zijn debuutgoal.

"Goed voetballen is leuk, maar uiteindelijk word je afgerekend op doelpunten. Ik vond dat ik goed speelde tegen Southampton, maar ik had kansen die doelpunten hadden moeten zijn. Je moet rustig blijven na gemiste kansen", vervolgt hij.

Bij United werkt Zirkzee veel samen met Van Nistelrooij. "Dat wil ik eigenlijk geheimhouden", reageert Zirkzee als hij wordt gevraagd naar waar ze samen aan werken. "De samenwerking is top, ik kan het goed met hem vinden", besluit Zirkzee.