Driessen: Zirkzee nieuwe eerste spits van Oranje

'Koeman liet weten dat Oranje met vaste spits gaat spelen, dat wordt Zirkzee'

11 september om 06:52
Laatste update: 11 september om 07:55

Valentijn Driessen verwacht dat Joshua Zirkzee de nieuwe eerste spits zal worden van het Nederlands elftal. Tegen Duitsland (2-2) kreeg Brian Brobbey de kans in de punt van de aanval, maar Driessen vindt dat Zirkzee meer toevoegt aan het spel van Oranje.

Tijdens de interlands tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland maakten Ryan Gravenberch, Zirkzee en Tijjani Reijnders een goede indruk op Driessen. 'Brian Brobbey had graag in dit rijtje gestaan. Koeman bood hem de gelegenheid tegen Duitsland. De Ajacied presteerde naar behoren met een voor-assist en assist bij de Nederlandse doelpunten, maar schoot ook onbeholpen over bij een reuzekans in de tweede helft', oordeelt Driessen in zijn column in De Telegraaf.

'Het is een hoop kracht, strijd en goede wil, maar de pure kwaliteit aan de bal die Zirkzee heeft en waardoor Oranje meer aan voetballen toekomt ontbreekt', vervolgt Driessen zijn verhaal. Zijn verwacht is dat Brobbey het bij Oranje moet gaan doen met een rol als reserve. 'Volgens Koeman was Duitsland geen examen voor Brobbey, maar al voor aanvang liet de bondscoach weten dat hij de volgende interlandperiode tegen Hongarije en opnieuw Duitsland met de nieuwe vaste spits van Oranje gaat spelen. Dat wordt Zirkzee.'