Derksen vindt dat Weghorst naar Twente had moeten gaan

Derksen zag veel betere optie voor Weghorst: 'Hij had naar die club moeten gaan'

Vandaag om 07:20

Johan Derksen snapt nog altijd niets van de transfer van Wout Weghorst naar Ajax. De analist vindt dat de spits altijd naar FC Twente had moeten gaan. Tafelgenoot René van der Gijp vindt ook dat Weghorst voor speeltijd had moeten kiezen.

"Hij is gewoon pinchhitter. Weghorst had gewoon naar Twente moeten gaan", luidt de conclusie van Derksen in Vandaag Inside. Weghorst was lange tijd in onderhandeling met FC Twente over een transfer, maar vanwege financiële en sportieve redenen koos de spits uiteindelijk voor Ajax. "Dan had hij gespeeld en dat is in zijn eigen omgeving. Weghorst heeft zichzelf altijd een beetje overschat."

Van der Gijp denkt ook dat de spits een verkeerde keuze heeft gemaakt. "Weghorst had gedacht tweede spits te zijn. Er is geen kut aan als je jong bent en je zit op de bank, maar voor zo’n routinier als hij is dat ook echt niet leuk. Op jonge leeftijd heb je soms coaches die het niet aandurven, dan kan je beter ergens anders gaan voetballen. Maar op Weghorst zijn leeftijd moet je een keuze maken waarbij je in ieder geval altijd speelt."