Fonseca onder druk bij AC Milan

'Milan overweegt ontslag Fonseca na slechte resultaten en incidenten met Zlatan'

Vandaag om 17:43

De positie van Paulo Fonseca bij AC Milan staat nu al onder druk, weet La Gazzetta dello Sport. De trainer van de Italiaanse topclub leeft in onmin met clubicoon en adviseur Zlatan Ibrahimovic. Daarnaast zijn de sportieve resultaten vooralsnog ook behoorlijk matig. 

Milan speelde gelijk tegen Torino, verloor van Parma, speelde gelijk tegen SS Lazio en won in de Serie A alleen van Venezia. Dat zorgt voor onvrede in Milaan, waar komende zondag de derby tegen eeuwige rivaal Internazionale op het programma. Als Milan ook dat duel niet weet te winnen, is het einde verhaal voor trainer Fonseca, klinkt in Italië. 

Ibrahimovic en directeurs Geoffrey Moncada en Giorgio Furlani zouden na de Champions League-nederlaag tegen Liverpool zelfs al gesproken hebben over eventuele opvolgers van Fonseca. De zoektocht naar een mogelijke nieuwe trainer zou ook voortgekomen zijn uit een drietal incidenten die de afgelopen weken plaats hebben gevonden tussen de Portugees en Ibrahimovic. 

Daags voor de seizoensopener tegen Torino zei Fonseca dat Milan na de inkomende transfer van Youssouf Fofana uitgeshopt was. De Zweed zei een paar dagen later dat Milan pas klaar was 'wanneer hij dat zegt', iets wat Fonseca niet kon waarderen. Ook het feit dat Fonseca niet aanwezig was bij een toespraak van Ibrahimovic, viel verkeerd. Iets soortgelijks gebeurde ook rondom het duel met Liverpool.