Engelse pers over Slot

Slot 'klaart Italiaanse klus' bij Milan, hoge cijfers voor Nederlands trio

18 september om 08:48
Laatste update: 18 september om 09:04

Liverpool heeft de 'Italiaanse klus geklaard' door met 1-3 te winnen van AC Milan. Daardoor beleefde de jarige Arne Slot een goed debuut in de Champions League met The Reds. Cody Gakpo, Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch blonken uit.

De avond leek heel anders te gaan verlopen toen Liverpool al in de derde minuut op achterstand kwam tegen AC Milan. Christian Pulisic zette de Italianen op voorsprong. The Guardian zag Liverpool vervolgens 'in stijl terugslaan'. 'Zeg wat je wil over Slot, maar hij weet in ieder geval waar hij vandaan komt', klinkt het.

'Liverpool bleef niet hangen in gemiste kansen, maar creëerden simpelweg nieuwe'
Volgens het Engelse medium beschikt de Nederlandse coach over stalen zenuwen. Na de treffer van Milan speelde Liverpool de zevenvoudig Champions League-winnaar 'methodisch uit elkaar'. 'Niet altijd vloeiend, en niet altijd klinisch, maar met een bemoedigende directheid en vooral een instinctieve kalmte', schrijft The Guardian. 'Liverpool was tevreden om in balbezit te zijn. Ze waren net zo tevreden zonder de bal. Ze bleven niet hangen in hun gemiste kansen, maar creëerden simpelweg nieuwe.'

Gakpo mocht in de basis beginnen van Slot. De aanvaller heeft die kans volgens The Athletic 'meer dan gegrepen'. 'Na vier invalbeurten was Gakpo in staat om vanaf de aftrap nog meer impact te leveren. Hij was dynamisch, direct en een constante dreiging. Ook werkte hij hard zonder balbezit, maar het was zijn creativiteit en balbehandeling die cruciaal waren voor Liverpool na het weifelende begin.' Tot slot gaf Gakpo ook nog een 'uitstekende assist' op Dominik Szoboszlai.

'Gravenberch een compleet andere speler'
Sky Sports beoordeelt de Liverpool-Nederlanders allemaal met een acht na de zege in Milaan. Gravenberch werd zelfs uitgeroepen tot Man of The Match. Volgens Jamie Carragher oogt de middenvelder als 'een compleet andere speler'. Dat is volgens hem toe te rekenen aan Slot. "Ik denk dat dit gebeurt met elke nieuwe manager bij elk nieuw team", aldus de oud-verdediger bij CBS Sports Golazo. "Ze hebben invloed op een speler waarvan je misschien dacht dat hij niet goed genoeg was of die de vorige manager niet echt mocht."

Bij The Liverpool Echo vinden ze net als The Athletic Gakpo de grote uitblinker van de avond. 'Hij zag er dreigend uit wanneer hij de bal had en was soms te sterk en krachtig voor Milan met zijn loopacties en dribbels. Hij schoot een paar keer op Maignan in de eerste helft en zijn lage voorzet leverde bijna een doelpunt van Salah op. Hij had een briljante loopactie en bracht Szoboszlai in stelling voor de derde treffer.'

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!