Veerman na nederlaag PSV

Veerman: 'Werd niet gecoacht, ben niet de eerste die een foutje maakt in de CL'

18 september om 06:55
Laatste update: 18 september om 06:55

Joey Veerman is zeer teleurgesteld na de 3-1 nederlaag van PSV bij Juventus. De middenvelder ging de fout in bij de derde tegentreffer van de Eindhovenaren en baalt daar stevig van.

Na afloop van de kansloze nederlaag van PSV krijgt Veerman de vraag welk gevoel overheerst. "Ik ben zeer teleurgesteld natuurlijk', steekt de middenvelder van wal bij Ziggo Sport. "Als je ziet wat we aan de bal laten zien, dan denk ik dat we elke keer wel tot aanvallen komen. Aan het einde schort het er gewoon aan. We komen er veel te weinig door. De goals die we weggeven is te makkelijk."

Daarmee doelt Veerman ook op zijn rol bij de derde tegentreffer. De middenvelder verloor de bal aan Teun Koopmeiners en dat leidde tot de 3-0 van Juventus. "Ik moet beter om me heen kijken waar ik sta. Ik werd niet gecoacht. Dat is een dingetje. Ik zag niet dat hij in mijn rug stond. Dan straffen zij dat genadeloos af. Dat is niet leuk", aldus Veerman, die begrijpt dat Peter Bosz hem na een uur spelen wisselde. "Ik maak gewoon een fout. Die wordt genadeloos afgestraft. De trainer vond dat hij wat anders moest doen. Dan moet je dat altijd begrijpen."

"Natuurlijk is het klote", vervolgt Veerman, die zich juist op dit niveau wil bewijzen. "Ik ben niet de eerste die een foutje maakt in de Champions League. Dat gebeurt wel meerdere gasten. Mentaal speelt dat zeker niet mee. Het mag gewoon niet gebeuren en het gebeurt me wel. Dan moet je op de blaren zitten. Iedereen zal er wel wat van vinden. We moeten door. Ik kan moeilijk bij de pakken neer gaan zitten. Ik weet dat zulke dingen niet mogen gebeuren en ik weet ook dat ik het kan. Op dit podium wordt het afgestraft."