Reactie Luuk de Jong na juventus - PSV

De Jong analyseert zeperd PSV: 'Gevoel dat je niet voor ze onderdoet'

17 september om 20:58
Laatste update: 17 september om 21:01

Luuk de Jong had tijdens grote delen van Juventus - PSV niet eens het gevoel dat de Eindhovenaren minder waren dan de Italianen. Op papier was dat wel het geval, want PSV ging in Turijn met 3-1 onderuit. 

"Op het begin had ik het gevoel dat er niet veel aan de hand was", begint een zichtbaar teleurgestelde De Jong voor de camera van Ziggo. "Alleen we waren iets te slordig, waardoor zij in de omschakeling gevaarlijk werden. Daar komen ook de eerste twee goals uit. Je weet dat als je in de Champions League balverlies lijdt, dat clubs als Juventus dat afstraffen."

"Terwijl je toch het gevoel had, in fases in de eerste helft en de tweede helft, dat je niet onderdoet voor ze", vervolgt De Jong, die samen met zijn collega-aanvallers weinig klaar wist te spelen in Turijn. "Alleen moet je slim zijn daarin, en veel sterker en zuiniger aan de bal."

PSV slaagde er niet echt in om de wedstrijd om te zetten. "Dat heeft puur te maken met ballen tonen en lekker voetballen met elkaar. De tweede helft ging een stuk beter, maar als je het tegen zo'n tegenstander niet goed voor elkaar hebt, ook met de manier waarop wij spelen, kunnen ze heel dodelijk zijn. Iedereen doet zijn uiterste best, maar je moet gewoon nóg scherper en geconcentreerder zijn. Dit niveau is toch iets anders."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)