PSV op rapport: zes onvoldoendes na pijnlijke en ontnuchterende avond in Turijn

PSV op rapport: zes onvoldoendes na pijnlijke en ontnuchterende avond in Turijn

17 september om 20:40
Laatste update: 17 september om 20:43

De eerste Champions League-wedstrijd van het nieuwe seizoen is op een deceptie uitgelopen voor PSV. Juventus was in Turijn een maatje te groot: 3-1. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de spelers en trainer van PSV.

Joël Drommel - 6: De tweede keeper van PSV moest onverwachts opdraven in Turijn, doordat Walter Benítez vlak voor het treffen met Juventus vader werd. Drommel verrichtte in de eerste helft een knappe redding en greep in de slotfase van de tweede helft nog eens goed in, terwijl hem weinig te verwijten viel bij de drie tegentreffers.

Richard Ledezma – 5: Kenan Yildiz bezorgde de Amerikaan de nodige problemen bij zijn Champions League-debuut. Ledezma had zijn handen vol aan de vlugge Turk, terwijl bij momenten ook te zien was dat de enkelvoudig international nog niet als een echte verdediger denkt. Gezegd moet wel worden dat Ledezma in zijn eentje soms moest dealen met twee of drie Juventus-opponenten aan de rechterkant van PSV. Dat gebeurde ook bij de eerste treffer in Turijn, die daardoor zeker niet helemaal toe te rekenen valt aan Ledezma.

Ryan Flamingo – 6: De zomeraanwinst van PSV greep verdedigend een aantal keer goed in, maar het lukte hem samen met Boscagli niet om de defensie vanuit het centrum goed neer te zetten. Zeker na de openingstreffer van Juve vielen er achterin een aantal grote gaten bij PSV, al is Flamingo daar niet de hoofdschuldige van. 

Olivier Boscagli – 5: Waar Boscagli, zeker in deze samenstelling, de grote leider van de PSV-defensie moet zijn, was hij tegen Juventus één van de zwakkere schakels achterin. De linkspoot kon niet uitblinken in balbezit zoals hij normaal gesproken wel doet, terwijl hij er bij de tweede en derde tegengoal niet goed uit zag.

Matteo Dams – 5,5: Anderhalve maand geleden debuteerde de jonge Belg nog voor PSV, nu gooide trainer Peter Bosz hem noodgedwongen voor de leeuwen in Turijn. Dams kwam fel en gedurfd voor de dag, zowel met als zonder bal. Misschien iets te fel en gedurfd, want doordat hij na 26 minuten spelen te snel hapte kon Juventus via 'zijn' linkerkant de 2-0 maken. Daardoor zal Dams toch een zure nasmaak overhouden aan een verder verdienstelijk Champions League-debuut. 

Jerdy Schouten – 5,5: De Oranje-international had het tegen Juventus moeilijk met Teun Koopmeiners. Aan de bal werd Schouten vaak op de hielen gezeten door zijn landgenoot, terwijl dat de middenvelder van PSV andersom niet lukte. Veel te vaak dook Koopmeiners vrij op in gevaarlijke zones rondom het Eindhovense doel. Bij vlagen liet Schouten wel zijn kwaliteiten aan de bal zien, waardoor hij toch een voldoende scoort.

Joey Veerman – 5: Veerman speelde in Turijn een wedstrijd met meerdere gezichten. Hij begon sterk aan de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen: de spelmaker was constant degene die het spel versnelde en vooruitbracht bij PSV, met een aantal fraaie en bekeken balletjes. Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte hij echter enorm ver weg. Daarnaast was Veerman betrokken bij alle tegengoals van PSV: bij de 1-0 liet hij zich makkelijk op zij zetten door Weston McKennie, bij de tweede en derde Italiaanse goal leverde de Oranje-international de bal te makkelijk in. 

Guus Til – 5,5: In het eerste kwart van de wedstrijd was Til betrokken bij de paar gevaarlijke momentjes die PSV kende tegen Juventus. Samen met zijn teamgenoten viel de aanvallende middenvelder echter ver terug vanaf het moment dat De Oude Dame begon met scoren. Na iets meer dan een uur spelen had Peter Bosz genoeg van hem gezien.

Johan Bakayoko - 4,5: De Belgische aanvaller kwam vaak genoeg aan de bal om zijn klasse te kunnen laten zien, maar toch slaagde hij daar niet in. Bakayoko was veel te voorspelbaar en koos altijd voor een tikkie terug, een vroege voorzet of een actie binnendoor. Die voorzetten zorgden eigenlijk voor geen enkel gevaarlijk moment. terwijl de acties veel te vaak mislukten. In de blessuretijd kon Bakayoko door een goede goal van Ismael Saibari wel nog een assist bijschrijven.

Luuk de Jong - 5,5: De captain van PSV werkte kei- en keihard, maar bij vlagen stond hij op een eiland. Een aantal moeilijke ballen wist De Jong nog knap tot een goed einde te brengen, maar verder dan één redelijke kopbal kwam de ervaren spits niet in het Allianz Stadium. 

Malik Tillman – 5: De creatieveling stelde ook teleur in Turijn. Tillman liet op één spaarzaam momentje zijn echte klasse zien, maar verder kwam hij weinig in het stuk voor. De statistieken spreken voor zich: Tillman zette maar één geslaagde dribbel in, loste geen enkel schot en wist ook geen keypass te versturen.

Invallers
Noa Lang – X: Kwam na 62 minuten spelen binnen de lijnen voor Guus Til, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Ismael Saibari – X: Kwam na 62 minuten spelen binnen de lijnen voor Veerman en maakte in de blessuretijd nog de 3-1, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi - X: Kwam na 77 minuten spelen binnen de lijnen voor Guus Til, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Mauro Júnior - X: Kwam na 77 minuten spelen binnen de lijnen voor Guus Til, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Adamo Nagalo - X: Kwam na 86 minuten spelen binnen de lijnen voor Ledezma en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 5: Zijn ploeg begon solide en geconcentreerd aan de wedstrijd, maar uiteindelijk werd duidelijk dat dit Juventus simpelweg een maatje te groot is voor PSV. In de veldbezetting gingen er echter ook een aantal dingen mis bij PSV. Zo kwam Ledezma veel te vaak uit in de twee of drie tegen één en had PSV het überhaupt zwaar met de lopende mensen van Juve. De oefenmeester van de Eindhovenaren stapt dus met het nodige huiswerk op het vliegtuig terug naar Nederland.