Derksen waarschuwt Van Persie: 'Een rookie die ten onder gaat aan eigen idealen'

Derksen kraakt keuzes Van Persie: 'Wordt nu weggezet als naïeve idealist'

16 september om 22:46
Laatste update: 16 september om 22:51

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de tactische keuzes van Robin van Persie. In Vandaag Inside laakt de voormalig voetballer de 'naïeve idealen' van de trainer. Ook is Derksen het niet eens met de keeperskeuze van Van Persie.

René van der Gijp snapt niet waarom Van Persie kiest voor de huidige aanpak. "Hij draait het om. Normaal ben je trainer, je gaat daar trainen en kijkt wat voor materiaal je hebt. Dan ga je kijken hoe je het neerzet, hoe je ze in hun kracht laat spelen. Hij heeft het omgedraaid. Hij heeft een idee en dat moeten zij uit gaan voeren. Doe even normaal. 9-1, Waar gaat het over?"

"Hij heeft de verkeerde keuze gemaakt", doelt Derksen op de keeperskwestie in Heerenveen, waar Van Persie Mickey van der Hart de voorkeur geeft boven Andries Noppert. "Het is echt een waardeloze keeper", verwijst de voormalig voetballer naar Van der Hart. "Hij heeft die lange (Noppert, red.) echt laten vallen, terwijl die het bij het Nederlands elftal goed heeft gedaan. Noppert heeft inderdaad een slechte periode gehad, maar Van der Hart heeft nog nooit ergens een punt gepakt."

"Het is hartstikke positief wat die Van Persie wil, maar dat kan niet met een middelmatig elftal", vervolgt Derksen. "Cruijff had dezelfde ideeën, maar die was trainer van Ajax en Barcelona, dan kan zoiets lukken. Maar Van Persie moet er rekening mee houden dat hij nu wordt weggezet als een naïeve idealist die de spelers niet op de juiste plek laat staan en geen tactisch plan had. Hij hoeft niet in Alkmaar het publiek te vermaken, hoor. Daar moet hij het AZ zo zuur mogelijk maken. Het blijft een rookie die ten onder gaat aan zijn idealen. Dat vinden ze bij Heerenveen niet leuk, hoor."