Kritiek op 'Van Persie-ball': 'Dit is zelfmoord voor die jongens'

Kritiek op 'Van Persie-ball': 'Dit is zelfmoord voor die jongens'

15 september om 21:58

Karim El Ahmadi en Kenneth Perez zagen een 'naïef' sc Heerenveen met 9-1 klop krijgen van AZ. Het duo heeft zijn vraagtekens bij de tactische aanpak van Robin van Persie, die met veel risico speelt en na afloop van het duel aangaf niet te geloven in tussentijds ingrijpen.

El Ahmadi vindt de speelwijze van Heerenveen 'naïef', zegt hij in Dit was het Weekend. "Met name in de kansen en de goals die AZ heeft gekregen. Niet zozeer om de opbouw, maar hoe hoog ze op het veld staan met spelers die dat eigenlijk helemaal niet kunnen, en ook niet willen, zoals Bochniewicz en Kersten. Dat zijn spelers die dat nog nooit hebben gedaan en het niet gewend zijn, die meer baat hebben bij wat meer terugzakken. Tegen de kleine clubs kom je daar misschien mee weg, maar tegen een AZ dat daar goed voetballend uit kan komen."

"Als je écht zo wil gaan voetballen, dan moet je ook eigenlijk een speler halen die heel snel is en dat wel kan. Die hoog kan staan en dat kan belopen. Nu is het meer zelfmoord voor die jongens", vervolgt El Ahmadi.

Perez verbaasde zich over de woorden van Van Persie na afloop. "Ik juich het toe dat een trainer zijn eigen stijl heeft, maar er zijn een paar problemen als ik dit zo hoor. Ik hoor hem zeggen dat hij zich weigert aan te passen tijdens de wedstrijd. Dat vind ik een gekke gedachte voor een trainer. Je moet juist kunnen sturen en aanpassen."