Perez over Van Persie bij Heerenveen

Perez: 'Hij is spraakmakend, soms lijkt hij op een jeugdtrainer'

16 september om 22:14

Kenneth Perez twijfelt aan de werkwijze van Robin van Persie bij sc Heerenveen. De analist denkt dat de 41-jarige trainer er goed aan doet om behoudender te spelen.

Heerenveen verloor zaterdag met 9-1 op bezoek bij AZ. In plaats van de boel dicht te timmeren, besloot Van Persie bij een 6-1 tussenstand nog steeds hoog druk te zetten. "Hij is geen doorsnee trainer", steekt Perez bij Voetbalpraat op ESPN van wal. "Hij is spraakmakend. Soms lijkt hij op een jeugdtrainer: resultaat is niet belangrijk, alleen het proces."

"Alleen, dit is profvoetbal. Daar is resultaat een belangrijk onderdeel van", weet Perez. "Hij gelooft er heilig in dat als hij dit doorzet met deze spelers, dat de resultaten dan komen. Ik betwijfel dat. De manier waarop hij wil spelen vraagt andere spelers dan die hij tot zijn beschikking heeft."

Perez zet zijn uitspraak kracht bij. "Als je tegen de middenlijn wil verdedigen en je hebt geen snelheid achterin, dan is dat niet het beste idee. Als je wil opbouwen en je hebt twee centralen die niet zo goed zijn aan de bal, is dat niet een goede combinatie."