"Parrott geweldige opvolger van Pavlidis"

Lof na monsterzege AZ: "Parrott is echt een geweldige opvolger van Pavlidis"

16 september om 13:28

Hans Kraay denkt dat AZ met de komst van Troy Parrott uitstekende zaken heeft gedaan. De 22-jarige Ierse spits scoorde zaterdag liefst vier keer tijdens de monsterzege op sc Heerenveen (9-1).

Het waren de eerste doelpunten van Parrott in Alkmaarse dienst, nadat hij voor acht miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur. "Hij heeft de laatste maanden van vorig seizoen natuurlijk ook indruk gemaakt bij Excelsior", reageert Kraay bij ESPN. "Ik heb wel vaker laten zien dat hij met zowel links, als rechts kan stiften. Meestal is het überhaupt al fijn dat je met één been kan stiften, maar hij liet het vorig seizoen tegen ADO binnen vijf minuten met allebei zijn benen zien."

Kraay is volledig overtuigd van Parrott. "Het is echt een geweldige opvolger van Pavlidis", stelt de analist, die dat geen 'scorebordjournalistiek' vindt. "Je moet nooit zeggen 'zoals ik voor de competitie al zei...', maar nu ga ik het verdomme zelf doen. Ik had hem bij Voorspellen met Vedetten (ESPN-rubriek, red.) al in mijn favoriete opstelling staan, zoek maar op."

AZ verkocht clubtopscorer Pavlidis afgelopen zomer voor minimaal zeventien miljoen euro aan Benfica.