Parrot reageert na recordzege AZ

Parrot 'geniet' bij AZ tijdens recordzege: 'Ik had geen stress, het hoort erbij'

15 september om 07:25
Laatste update: 15 september om 07:27

Troy Parrot heeft genoten van de tweede helft van AZ tegen SC Heerenveen (9-1). In het tweede bedrijf scoorden de Alkmaarders maar liefst zeven keer. De Ierse spits was vier keer trefzeker tijdens de recordzege van AZ.

"Dit was echt genieten", reageert Parrot in gesprek met ESPN. "Als je na de interlandperiode weer begint, weet je soms niet helemaal hoe het gaat lopen. In de eerste helft waren we ook niet top, daarna wel. Dan is het genieten om te spelen."

Voorafgaand aan de overwinning op Heerenveen scoorde AZ pas vijf keer in vier Eredivisie-duels. Parrot wist nog geen enkel doelpunt te maken, maar daar maakte hij zich geen druk om. "Als spits wil je altijd scoren en het is teleurstellend als dat niet lukt, maar ik had geen stress. Het hoort erbij, je kan niet altijd perfect spelen. Ik geloof in mezelf en het team."

Parrot is de eerste speler sinds 2016 die vier keer trefzeker is in een Eredivisie-duel. Destijds maakte Vincent Janssen vier doelpunten tegen PEC Zwolle. Tevens was dit de grootste zege ooit voor AZ. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!