Clasie over aflopend contract bij AZ

Verbazing om situatie Clasie bij AZ: 'Hij heeft zo'n impact, gek van de club'

16 september om 08:34
Laatste update: 17 september om 20:14

Jordy Clasie kan nog niet met zekerheid zeggen dat zijn toekomst bij AZ ligt. De 33-jarige controleur heeft een aflopend contract in Alkmaar, maar is in ieder geval niet van plan om te stoppen.

Bij Studio Voetbal wordt Clasie gevraagd of AZ zijn laatste club is. "Zeg nooit, nooit", reageert de oud-speler van Feyenoord, Southampton en Club Brugge. "Mijn contract bij AZ loopt af. Als dat aan het einde van dit seizoen nog steeds zo is, ga ik niet stoppen met voetbal. Dat is één ding dat zeker is."

Clasie laat weten dat hij het goed naar zijn zin heeft bij AZ. Toch heeft hij geen haast om te onderhandelen over een nieuw contract. "Natuurlijk is het altijd fijn om een bepaalde zekerheid te hebben, met name richting het einde van een carrière. Maar ik zal me er niet anders door gedragen of me er slechter door voelen. Ik accepteer het en ik doe mijn best voor het team. Dat mijn contact afloopt, daar hou ik me niet mee bezig. Ik heb nog nooit druk gevoeld om te moeten onderhandelen over een contract."

Ibrahim Afellay vindt het desondanks vreemd dat AZ nog niet aanklopte met een nieuw voorstel. "Hij heeft zo'n impact op dit elftal. Het is wel gek dat de club niet in gesprek is met zo'n goede speler. Ik vind dat bijzonder. Hij is de aanvoerder van je club. Als je ziet wat hij vorig jaar op de mat heeft gelegd, daar gaat hij dit seizoen vrolijk mee verder. Hij kan ook kiezen voor zijn transfervrije status en dan liggen de clubs voor het oprapen."

In zijn column in het Algemeen Dagblad liet ook Willem van Hanegem zich uit over Clasie. De Kromme wees naar de zeventienvoudig Oranje-international, terwijl hij zijn onvrede uitte over het middenveld van Feyenoord. 'Als ik dan bij AZ Clasie zie, dan kan ik echt nog genieten van zo’n speler. Altijd de juiste keuze aan de bal, altijd naar voren en altijd agressief als dat nodig is. Op die positie is dat cruciaal. Het maakt een elftal meteen beter.'