Afellay en Van Hooijdonk over Feyenoord

Afellay vol onbegrip over Feyenoorder: 'Zak aardappelen op zijn rug'

16 september om 10:58
Laatste update: 16 september om 11:46

Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk hebben zich kritisch uitgelaten over Feyenoord. Vooral Gijs Smal moet het ontgelden, terwijl Quinten Timber en David Hancko positief worden uitgelicht. De Rotterdammers verspeelden tegen FC Groningen (2-2) voor de derde keer in vier wedstrijden punten.

"Het is heel erg moeizaam", steekt Van Hooijdonk van wal over Feyenoord bij NOS Studio Voetbal. "Ik moet eerlijk zeggen dat de wedstrijd tegen Groningen niet groots was, maar Feyenoord speelde een gewonnen wedstrijd. Bij de 0-1 breng je drie wissels, maar er was eigenlijk niks aan de hand. Dan kom je als wisselspeler erin en dan komt vrij snel de 0-2. Ik denk dat je de teamgedachte dan wat laat varen als wisselspeler, dat is altijd het gevaar bij wissels."

In de slotfase kreeg Feyenoord twee doelpunten tegen, waardoor het alsnog gelijk werd in De Euroborg. Vooral de rol van Smal bij de 1-2 zorgt voor onbegrip bij Afellay. "Moet je kijken hoe hij terugloopt", aldus de oud-middenvelder bij het zien van de beelden. "Alsof hij een zak aardappelen op zijn rug heeft." "Ik zie geen urgentie", reageert Van Hooijdonk. "Het echte terug sprinten, dat zie je niet."

Kersvers aanvoerder Timber ontspringt de dans als het gaat om kritiek. "Met afstaand de beste speler, samen met Hancko", aldus Van Hooijdonk. "Maar ook afgelopen zaterdag was hij ook degene die Feyenoord bij de hand nam."