Van Hooijdonk voorziet problemen bij Ajax

Van Hooijdonk waarschuwt Farioli bij Ajax: 'Hoor de kettingzaag al ronken'

18 september om 16:18
Laatste update: 18 september om 16:21

Pierre van Hooijdonk voorziet problemen bij Ajax in de spitspositie. De Amsterdammers hebben met Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom drie spitsen onder contract staan en de oud-voetballer is dat te veel van het goede.

"De keuze om Weghorst te halen, mist elke vorm van beleid. De logica is ver te zoeken", stelt Van Hooijdonk in gesprek met de NOS. "Temeer omdat Brobbey heeft bewezen onomstreden te zijn. Ook op basis van vorig jaar al wel. Hij was een van de weinige lichtpuntjes."

Van Hooijdonk vindt dat Brobbey de vaste spits hoort te zijn bij Ajax. "Brobbey is de jonge jongen (22 jaar, red.), die zou altijd voorrang moeten krijgen. En ja, dan heb je twee mannen op de reservebank zitten die allebei niet op een andere positie kunnen spelen", legt de analist uit. Hij vindt dat Ajax een ander type spits had moeten halen in plaats van Weghorst. "Als Brian geblesseerd raakt, dan verandert het spel van Ajax vrij drastisch. Achter hem staan nu twee pinchhitters die totaal anders spelen."

Is met twee spitsen spelen geen optie bij Ajax? "Ja, misschien wel", antwoordt Van Hooijdonk. "Als je daarmee de kikkers wat makkelijker in de kruiwagen houdt, dan is dat een goed alternatief. Maar ja, een buitenlandse trainer die met twee spitsen bij Ajax gaat spelen... ik hoor de kettingzaag hier al ronken."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!