Arteta en Engelse media prijzen Timber

Arteta blij met Timber in Londense derby: "Hij was ongelooflijk"

16 september om 07:35

Arsenal-manager Mikel Arteta steekt de loftrompet over Jurriën Timber na de zege op rivaal Tottenham Hotspur. De ex-Ajacied maakte pas voor de eerste keer de negentig minuten vol na zijn zware blessure afgelopen seizoen.

"Jurriën Timber was ongelooflijk in de Noord-Londense derby", vertelt Arteta. "Hij was een jaar uitgeschakeld, heeft nog geen één keer negentig minuten gespeeld, maar dat deed hij nu voor het team."

Ook in Britse media ontvangt Timber complimenten. The Evening Standard beloont hem met een 8. 'Waarschijnlijk zijn beste wedstrijd in een Arsenal-shirt. Zag er echt scherp uit, zowel aanvallend als verdedigend', schrijft de Londense krant. Football.London sluit zich daarbij aan. 'Er werd gesuggereerd dat hij in de eerste helft van het veld gestuurd had kunnen worden, maar dat is belachelijk. Toonde de strijd die nodig was voor deze wedstrijd en werd zelden verslagen door Johnson.'

Bij Sky Sports vinden ze daarentegen wel dat Timber van geluk mocht spreken. Jamie Redknapp vindt dat de ex-Ajacied een rode kaart had kunnen krijgen voor zijn overtreding op Pedro Porro. "Timber heeft enorm veel geluk. Andere scheidsrechters hadden hem van het veld gestuurd. Hij komt buitensporig in, het is een onnatuurlijke actie", stelt de zeventienvoudig Engels international.

Daar sluit Paul Merson, oud-speler van Arsenal, zich bij aan. "Hij heeft geluk, zeker aangezien de arbiter gele kaarten uitdeelde als ijsjes." In totaal ontvingen liefst acht spelers een prent.