Timber reageert na eerste North London Derby

Timber na eerste derby: 'Dat is hetzelfde bij Ajax, alleen...'

15 september om 19:56

Jurriën Timber is erg trots op zijn ploeggenoten na de 0-1 winst op Tottenham Hotspur in de North London Derby. Het was voor de verdediger zijn eerste derby in het shirt van Arsenal.

"Je voelde de excitement in de kleedkamer", reageert Timber in gesprek met Viaplay. "We waren zo blij in de kleedkamer met deze overwinning. Dat is mooi om te zien."

Is de North London Derby te vergelijken met een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in Nederland? "Het is een beetje hetzelfde. Elke wedstrijd hier is zo belangrijk. Dat is hetzelfde bij Ajax. Alleen hier ben je na elke wedstrijd gewoon helemaal kapot, maar het voelde net even wat lekkerder vandaag om hier te winnen."

Bij Arsenal ontbraken er met Riccardo Calafiori, Martin Ødegaard, Mikel Merino en Declan Rice een aantal belangrijke spelers, maar Timber is erg te spreken over de vervangers. "Daarom ook credits naar het team. Het was niet makkelijk. De spelers die we mistten, zijn heel erg belangrijk voor ons spel. De jongens die erin kwamen hebben echt top gepresteerd."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!