Arsenal verslaat Spurs in vermakelijke derby

Arsenal verslaat Spurs in vermakelijke stadsderby en blijft in spoor City

15 september om 16:58
Laatste update: 15 september om 18:18

Arsenal heeft zondag de Londense derby tegen Tottenham Hotspur gewonnen. Gabriel Magalhães was de matchwinner, waardoor The Gunners in het spoor blijven van Manchester City in de Premier League.

Arsenal moest het zonder de geschorste Declan Rice en geblesseerde Martin Odegaard stellen. Jurriën Timber was wel van de partij. Bij Spurs keerde Mickey van de Ven terug in de basis. Beide teams waren voor rust aan elkaar gewaagd. Het spel golfde dan ook op en neer en beide teams kregen kansjes.

De toch al hoog opgelopen gemoederen werden door Timber nog eens extra aangewakkerd. Hij ging hard door op Pedro Porro en kreeg het vervolgens aan de stok met Guglielmo Vicario. Het leverde de ex-Ajacied een gele kaart op. In totaal gingen in de eerste helft liefst zeven spelers in het boekje, waaronder ook Van de Ven.

In de tweede helft drong Spurs verder aan, maar het ontbrak aan de afstemming in de eindfase. Het brak de thuisploeg op. Gabriel kopte aan de andere kant namelijk raak uit een hoekschop van Bukayo Saka. 

Arsenal blijft zodoende in het spoor van City, dat twee punten meer heeft. Spurs raakt verder achterop met vier punten uit vier duels.