NAC verslaat Fortuna Sittard in slotfase

Fortuna met lege handen terug naar Sittard na slaapverwekkend 'Avondje NAC'

14 september om 21:55
Laatste update: 14 september om 22:01

Wat lang een doelpuntloos 'Avondje NAC' leek te worden veranderde in de slotminuten in een horroravond voor Fortuna Sittard. NAC legde de Limburgers dankzij een late treffer van Maximilien Balard over de knie (1-0).

Ruim tachtig minuten lang gebeurde er weinig in Breda. Het grootste spektakel speelde zich af langs de zijlijn: NAC-trainer Carl Hoefkens werd met een rode kaart richting de tribunes gestuurd. Ook in de eerste helft trok de Belg al de aandacht. De oefenmeester sprak vierde official Kevin Puts én de mensen thuis uit onvrede toe over enkele arbitrale beslissingen.

"Kunnen we praten? Kunnen we praten of niet? Negeer je me? Ik vraag het je, de camera kijkt toe", tierde Hoefkens, die zich vervolgens ook tot de camera richtte. "Waarom moet ik gaan zitten?", klonk het.

Acht minuten later bracht invaller Kacper Kostorz de Bredase fans toch nog vreugde. De Poolse aanvaller kopte de beslissende bal langs Fortuna-doelman Mattijs Branderhorst en zorgde ervoor dat de Limburgers met lege handen naar huis terugkeren.