Haye tekent bij Almere City

NAC grijpt definitief mis: Haye kiest 'met hoofd en hart' voor Almere City

13 september om 10:54

Niet NAC Breda, maar Almere City gaat er met de handtekening van Thom Haye vandoor. De middenvelder tekent een contract voor één jaar bij de Eredivisionist.

Haye kwam de voorbije seizoenen uit voor sc Heerenveen en hoopte deze zomer transfervrij een mooie stap te zetten naar een binnenlandse of buitenlandse club. Lang leek de spelverdeler op weg naar zijn oude club NAC, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op Almere City. Haye tekent een contract tot medio 2025 in Flevoland.

"Ik heb met mijn hoofd én hart voor Almere City gekozen", reageert Haye op de clubsite. "Ik heb goede gesprekken met hen gehad waarin ik ben overtuigd van de strategie binnen en buiten de lijnen. Dat gecombineerd met een voorstel dat ook goed bij mijn privésituatie past, heeft dat er toe geleid dat ik er dit seizoen alles aan ga doen om Almere City FC in de eredivisie te houden."

Ook technisch manager Johan Hansma is in zijn nopjes. "We zijn erg blij met de komst van Thom, hij is precies het soort speler waar we nog naar op zoek waren. Met zijn komst hebben we de selectie nu rond, de selectie waarmee we dit seizoen opnieuw voor handhaving in de Eredivisie strijden."

Haye kwam eerder uit voor Willem II, US Lecce, ADO Den Haag, NAC Breda. Zijn debuut in het profvoetbal maakte de 29-jarige middenvelder bij AZ. De spelverdeler speelt sinds kort zijn interlands voor Indonesië. Daar staat de teller inmiddels op vier wedstrijden. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!