Perisic door medische keuring bij PSV

'Perisic komt door medische keuring: niets staat contract bij PSV nog in de weg'

18 september om 12:00
Laatste update: 18 september om 12:14

Ivan Perisic is door zijn medische keuring bij PSV gekomen, zo meldt Fabrizio Romano. De Kroaat tekent een dezer dagen een éénjarig contract in Eindhoven en zal spoedig aansluiten bij de groep van coach Peter Bosz.

Het was nog even de vraag of Perisic wel door de medische keuring bij PSV zou komen, maar daar is dus geen twijfel meer over. Vorig seizoen scheurde de Kroaat zijn kruisband en lag hij er meer dan vijf maanden uit. Toch revalideerde de routinier wonderbaarlijk snel en was hij op tijd fit voor het EK met Kroatië. Zijn club Hajduk Split besloot zijn contract echter niet te verlengen, waardoor de buitenspeler transfervrij op te pikken was.

PSV hoopt Perisic snel te presenteren en wil hem ook snel aan de selectie toe te voegen. De Kroaat speelde dus nog op het EK, maar hij zal wat tijd nodig hebben om op het juiste fitheidsniveau te komen. PSV verwacht wel dat hij snel inzetbaar is. In de Champions League zal dit nog niet het geval zijn. Daar mag Perisic pas meedoen na de groepsfase, omdat hij niet is ingeschreven.

Romano kwam dinsdag met het nieuws dat PSV in gesprek was met Perisic en nog geen dag later lijkt de transfer dus afgerond. De Kroaat werd aangeboden bij de Eindhovenaren en de clubleiding zag wel brood in de 35-jarige Perisic, waardoor de transfer in een stroomversnelling raakte. De Kroaat speelde in zijn loopbaan voor grote clubs als Internazionale, Bayern München en Tottenham Hotspur en speelde 136 interlands.