Ten Hag ziet Rashford opstaan na vormdip

Ten Hag ziet sleutelspeler opstaan na vormdip: 'Hij kan het verschil maken'

18 september om 08:56

Erik ten Hag denkt dat Marcus Rashford dit seizoen het verschil kan gaan maken bij Manchester United, zo spreekt hij uit op de persconferentie na afloop van de met 7-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Barnsley. Na een doelpuntloze periode van zes maanden was de Engelsman tegen Southampton weer trefzeker in de Premier League, waarna hij in de League Cup tweemaal trefzeker was tegen Barnsley.

"De goals moeten niet alleen komen van Rashford. We hebben meer doelpuntenmakers nodig, maar ik weet vanuit mijn eerste seizoen hier dat wanneer hij scoort, hij het het team een stuk makkelijker maakt", verwijst Ten Hag naar het seizoen waarin Rashford in alle competities dertig goals wist te maken. "Hij kan het verschil maken. Je kan veel goed doen op het veld, maar wedstrijden worden beslist in het zestienmetergebied."

"Zelfvertrouwen speelt een grote rol", vervolgt de oefenmeester. "Andere zaken zijn ook belangrijk, maar zelfvertrouwen is cruciaal. Rashford is een grote jongen, hij heeft al veel goals gemaakt. Maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd en je moet het keer op keer bewijzen. Als je niet goed speelt of niet scoort, neemt je vertrouwen af. Het maakt niet uit bij wie, ik heb het bij de grootste spelers zien gebeuren."