Ajax wil Michael van Praag vervangen als RvC-voorzitter

'Bestuursraad Ajax wil nieuwe rvc-voorzitter: Van Praag denkt niet aan opstappen'

14 september om 09:45
Laatste update: 14 september om 09:45

Michael van Praag is op dit moment niet voornemens om op te stappen bij Ajax, meent Het Parool. Daarmee staat hij lijnrecht tegenover de bestuursraad van de Amsterdamse club, die graag een nieuwe voorzitter voor de Raad van Commissarissen wil gaan aanstellen.

'Met het aangekondigde vertrek van financieel directeur Susan Lenderink zijn liefst zeven bestuursfuncties bij Ajax vacant', begint Het Parool. Het vertrek van Lenderink, die in maart van 2025 vertrekt als financieel directeur, volgt na eerdere exits van Georgette Schlick, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Leo van Rijk. 

Zij moeten de komende maanden allemaal vervangen worden. Voorlopig heeft alleen de bijna 77-jarige rvc-voorzitter Van Praag nog niet uitgesproken te willen vertrekken bij Ajax. De bestuursraad van Ajax denkt daar anders over, en wil graag een nieuwe voorzitter aanstellen. Over de beweegredenen en motieven doet Het Parool geen uitspraak. 

Daarnaast is Ajax ook nog op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Die functie wordt momenteel tijdelijk ingevuld door Menno Geelen, van origine commercieel directeur.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!