Bierprijzen omhoog bij Ajax

Bierprijzen stijgen in Johan Cruijff Arena: 'Is een gevoelig onderwerp, maar...'

13 september om 12:40

De prijzen voor onder meer bier zijn andermaal gestegen in de Johan Cruijff Arena. In gesprek met Ajax Life geeft operationeel directeur Hidde Salverda tekst en uitleg.

Dankzij een nieuwe investering kan Ajax tijdens thuiswedstrijden liefst 56.000 liter bier tappen. Dat betekent echter wel dat de bierprijzen in de Johan Cruijff Arena omhoog gaan. Dat wordt vanzelfsprekend niet met gejuich ontvangen onder de supporters. "De prijs voor een grote beker bier hebben we niet gewijzigd", steekt Salverda van wal. "Die blijft 7,25 euro. Voor een medium beker bier betaal je 6,50 euro. Dat is een kwartje meer."

"We realiseren dat dit voor mensen veel geld is, maar we zijn niet de duurste in de omgeving van het stadion", vervolgt Salverda. "De prijsstijging is drieledig. De inkoopkosten zijn hoger dan een jaar geleden. Datzelfde geldt voor de personeelskosten door een aangepaste cao. En het komt toch neer op het verhaal dat je tijdens veertig evenementen je investeringen wil terugverdienen en er een boterham moet worden verdiend."

Op deze manier houdt het stadion de boel rendabel. "Het is een gevoelig onderwerp, maar we ontkomen er niet aan", sluit Salverda af.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!