Kenny Tete rekent niet meer op Oranje-oproep

Afwezige Oranje-kandidaat: ‘Misschien ben ik niet het type dat Koeman zoekt’

12 september om 15:44
Laatste update: 12 september om 15:59

Kenny Tete verwacht niet dat hij op korte termijn terugkeert in het Nederlands elftal. Druk maakt hij zich er echter niet om, zo vertelt hij in een interview met Viaplay. De back van Fulham ziet dat bondscoach Ronald Koeman de keuze steeds op 'andere types' laat vallen.

"Ik weet het niet. Ik ben er ook al vier jaar niet bijgeweest, als het niet langer is...", begint Tete voor de camera's van Viaplay. "Ik heb twee jaar geleden een heel goed seizoen gehad, ook aanvallend. De cijfers logen er niet om, maar toen kwam ik er ook niet bij. Misschien ben ik gewoon niet het type dat Koeman zoekt en dat is oké."

De afgelopen jaren gaf de bondscoach op rechtsback de voorkeur aan spelers als Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Hans Hateboer, Lutsharel Geertruida, enz. Tete maakt zich er echter niet druk om, zo geeft hij zelf aan. "Wie weet of ik er ooit wel weer bijkom. Ik ben daar nu niet echt op gefocust op. Ik ben veel meer gefocust op mezelf en ik vind ik het hartstikke mooi om te zien hoe die jongens het doen. Ik sta er heel relaxed in eigenlijk."

Oranje wist de afgelopen interlandbreak vier punten uit twee duels te behalen. Het elftal van Koeman won in de Nations League overtuigend van Bosnië & Herzegovina en speelde gelijk met Duitsland.