Brobbey over prestatie bij Oranje

Oranje-uitblinker in zijn nopjes: 'Koeman zei: goed gedaan, je mag trots zijn'

12 september om 08:05

Brian Brobbey is tevreden over zijn optreden tijdens Nederland-Duitsland. De spits was belangrijk met een assist en een voorassist in het 2-2 gelijkspel. Ook bondscoach Ronald Koeman was blij met de prestaties van de Ajax-aanvaller.

"Natuurlijk wilde ik heel graag. Ik verwachtte ook heel veel van mezelf", steekt Brobbey van wal tegenover De Telegraaf, doelend op het duel met Duitsland in de Nations League. Uiteindelijk kwam Brobbey niet tot scoren, maar met een assist en een voorassist was de spits toch belangrijk. "Het is wel goed gelukt, denk ik. De duels met Tah waren wel mooi, ik denk dat ik bijna alles wel heb gewonnen. Ik was goed voor de ploeg, daar kan ik trots op zijn."

Ook Koeman was tevreden met het optreden van Brobbey. "De bondscoach zei: Goed gedaan, je mag trots zijn op jezelf. Ik ben blij met zijn compliment. Ik kreeg van tevoren al te horen dat ik tegen Duitsland zou spelen, dus ik was heel opgeladen voor deze wedstrijd."

Het Nederlands elftal kwam twee keer tot scoren. Bij het tweede doelpunt verzorgde Brobbey een piekfijne voorzet op Denzel Dumfries. "Ik zag Dumfries uit mijn ooghoek. Ik denk niet dat ik eerder zo heb gejuicht na een assist", aldus de spits, die ook de voorassist bij de eerste treffer van Tijjani Reijnders. "Dat geeft me nog meer voldoening. Ik denk dat ik hem goed neerlegde voor Ryan. Het was een mooie goal."