'Arteta verlengt bij Arsenal'

''Flinke boost' Arsenal richting derby: grondlegger van wederopstanding verlengt'

12 september om 09:31

Mikel Arteta gaat zijn contract bij Arsenal verlengen met drie seizoenen. Dat meldt The Athletic. Het huidige contract van de Spanjaard liep na dit seizoen af.

Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic meldt dat Arteta en Arsenal het eens zijn geworden over een contract tot medio 2027. Het huidige contract van de Spanjaard duurde tot medio 2025. Na onderhandelingen maken beide partijen aan alle onzekerheid een einde.

Dat het nieuws rondom Arteta nu naar buiten komt lijkt geen toeval. The Gunners nemen het zondag in de North London Derby op tegen Tottenham Hotspur. De contractverlenging van de Spaanse manager wordt door het Engelse medium omschreven als een ‘flinke boost’.

Arteta nam het stokje bij Arsenal in 2019 over van landgenoot Unai Emery. In 2020 legde de Spanjaard beslag op de FA Cup en in 2023 bracht hij de Engelse grootmacht na zeven jaar absentie weer Champions League-voetbal door tweede te eindigen achter Manchester City. Ook vorig seizoen streed Arsenal onder leiding van Arteta lang om de titel, maar wederom gingen the Citizens er met de Premier League-eindzege vandoor.

Voordat Arteta manager werd van Arsenal, was hij de assist van Pep Guardiola bij Manchester City. Als voetballer speelde de oud-middenvelder voor clubs als Arsenal en Everton.